Nieuw in het aanbod! Educatief theater over wetenschap. Saai? Neen hoor! Meer nog, tijdens deze theatervoorstelling moet je smartphone aanstaan, want het publiek bepaalt mee het verloop! Met behulp van de handige Hoofdstofapp sturen de leerlingen hun antwoorden door naar de acteurs. Is het een mannelijke wetenschapper met een vrouwelijke presentator, of net andersom? Welke wetenschappelijke thema’s komen aan bod in de scènes? Gaat de wetenschapper met het budget aan de haal of leert hij/zij omgaan met teleurstelling en verlies?

Hoofdstof
Deze interactieve voorstelling is opgebouwd als een spelprogramma op televisie, waarbij een wetenschapper geld probeert te winnen voor een belangrijk onderzoeksproject. Daarbij spelen de kennis en deelname van het publiek een belangrijke rol. Enkel als de toeschouwers het juiste antwoord weten, komt de wetenschapper een stapje dichter bij het beoogde budget.

Uiteindelijk liggen alle beslissingen in handen van de jongeren en hun smartphone. Wil jij eens een wetenschappelijke voorstelling boeken die leerlingen gegarandeerd interesseert, enthousiasmeert en bijblijft? Dan is 'Hoofdstof' een absolute aanrader.